Beveiligen van datacenters met een gasblusinstallatie

LCL, met hoofdkantoor te Diegem, is een bedrijf dat datacenters uitbaat. Je kan hier als het ware een stukje datacenter huren.

LCL nam de datacenters van Datacloud in Erembodegem over. Deze centers werden reeds beveiligd door ons met een IG55-blusinstallatie.

De uitbreiding van de site te Erembodegem verliep in twee fasen: enerzijds werd de bestaande dataruimte vergroot en beveiligd met IG55, anderzijds werd de capaciteit verdubbeld door een extra ruimte. Deze extra ruimte werd beveiligd met een  NOVEC-blusinstallatie.

De klant verkoos beveiliging met NOVEC wegens de compactheid en milieuvriendelijkheid.  Intussen werd ook hun datacenter in Antwerpen door ons beveiligd, opnieuw met vier NOVEC-blusinstallaties.

Weldra wordt er een nieuw datacenter gebouwd in Diegem. Voor de beveiliging hiervan zal Somati Systems een nieuwe blusinstallatie plaatsen met 3,5 ton NOVEC.

Moeilijkheid bij dit project  was enerzijds de grootte van de ruimte en anderzijds de lengte van de buizen. Echter bleef de impact hiervan beperkt, met dank aan ons 50 bar systeem  waardoor er minder flessen nodig waren dan bij systemen op lagere druk.