Inbraakbeveiliging en branddetectie

Alural Group is een bedrijf actief in België en gespecialiseerd in het poedercoaten van aluminium producten. Deze groep heeft twee productievestigingen in België: Lummen (18.975m²) en Tisselt (18.750m²).

Om deze sites optimaal te beveiligen kreeg Somati Systems de opdracht voor het plaatsen en indienstnemen van inbraakbeveiliging en branddetectie.

Concreet werden de sites opgedeeld in verschillende zones (productie – werkruimtes, kantoren,…) om zo per ruimte een beveiliging op maat te voorzien. Zo werden alle toegangen bewaakt en afhankelijk van de zone werd deze beveiligd met branddetectie ( puntdetectie, aanzuigdetectie of beamdetectie ).

Zo werd in de opslag- en productiehallen voornamelijk beamdetectie toegepast wegens de grootte en hoogte van de te beveiligen hal. Hier moesten we ook rekening houden met werken op hoogte dat varieerde tussen 6 à 10m en de vele rolbruggen.

Daar sommige lokalen enerzijds moeilijk te bereiken waren of anderzijds stofrijk waren, werd hier voor aanzuigdetectie gekozen. De klassieke puntdetectie werd voorzien in de kantoorgebouwen.

Tenslotte werd ook ieder raam, deur, poort of andere mogelijke toegang tot de gebouwen voorzien van inbraakbeveiliging zodat de volledige perimeter (omtrek) van de gebouwen beveiligd is tegen ongewenste bezoekers.