Brandbeveiliging voor hoog- en laagspanningsgebouwen

LANXESS ontwikkelt, produceert en verkoopt kunststof, rubber en speciale chemicaliën en tussenproducten, zoals polymeren voor kunststoffen. Het beursgenoteerde bedrijf heeft wereldwijd 16.700 medewerkers in 30 landen. Somati Systems heeft 10 hoog- en laagspanningsgebouwen en serverruimtes van LANXESS tegen brand beveiligd.

 

De hoog- en laagspanningsgebouwen voorzien het bedrijf van elektriciteit voor de productieprocessen. Volgens de standaardnormen moeten deze gebouwen voorzien zijn van branddetectie in de vorm van een luchtanalysesysteem. Dit systeem meet constant de samenstelling van de lucht in de ruimte, waardoor rookontwikkeling in een vroeg stadium wordt ontdekt en LANXESS’ eigen brandweerpost meteen wordt gewaarschuwd. Ook heeft Somati Systems brandwerende deuren geleverd voor de elektriciteits- en serverruimtes.

 

Ruimtes die als zeer brandgevaarlijk zijn aangemerkt zijn bovendien voorzien van een RWA-installatie (rook- en warmte afvoerinstallatie) en een extra gasblusinstallatie met het chemische blusgas Novec1230™. Het voordeel van dit blusgas is dat slechts een kleine hoeveelheid gas al voldoende is om de vlammen te doven. Daarnaast blijft de schade aan data beperkt en is het veilig voor personeel.

 

Somati Systems heeft met LANXESS meegedacht over de beste oplossing voor brandveiligheid in de gebouwen. Het ontwerp van Somati Systems is uiteraard maatwerk: de systemen zijn volledig aangepast op de te beveiligen ruimtes, de regelgeving die van toepassing is en de wensen van LANXESS. Dankzij de betrokkenheid en het maatwerk van Somati Systems is de stroomvoorziening voor de productieprocessen van LANXESS altijd gegarandeerd en zijn de serverruimtes optimaal beveiligd tegen brand.