Detectie- en blusgassysteem bij Telenet

Telenet

Telenet is een Belgische aanbieder van o.a.  analoge en digitale televisie, internet en vaste telefonie.

In totaal werden 57  kopstations in Vlaanderen voorzien van een nieuwe FX3-Centrale en EX3001-Centrale met bijhorende componenten.  Een kopstation is een gebouw waar de kabeldistributie plaatsvindt. Van hieruit wordt ervoor gezorgd dat er via glasvezelnetwerk overal digitale TV, internet en vaste telefonie beschikbaar is.

Al het nieuw geplaatst materiaal werd gekoppeld met onze Esgraf;  een door Somati Systems ontworpen softwarepakket voor de branddetectiecentrales, wat zorgt voor een virtuele weergave van de branddetectie.

Belangrijkste bij dit project was dat de operationaliteit van het systeem gewaarborgd moest blijven. Onze mensen verlieten de site niet alvorens het systeem in dienst stond.

Alle centrales met klemmenkasten werden volledig op maat gemaakt en voorbereid in het atelier van Somati Systems.

Antennestations

Naast de kopstations werden ook 10 antennestations voorzien van een extra IG55 – blusgassysteem met bijhorende keuring en fantesten. Een antennestation grenst aan een kopstation en zorgt voor de verbinding tussen het kopstation en de installaties.

De door ons geplaatste installaties werden ook gekoppeld aan onze Esgraf. De volledige layout moest geplaatst worden conform de eerder geplaatste installaties.