Groot sprinklersysteem voor een loods met hoog brandrisico

VanHeede Environment Group is een afvalverwerkingsbedrijf, actief in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. Naast ongevaarlijk en recyclebaar afval worden ook gevaarlijke en niet-recyclebare stoffen door VanHeede ingezameld, gesorteerd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen of energie. Somati Systems heeft voor een nieuwe loods van VanHeede in Dottenijs (België) een maatwerk oplossing gevonden voor de brandveiligheid.

 

Droge sprinklersystemen

In de nieuwe loods, met een hoogte van 17,5 meter, liggen plastic granulaten opgeslagen. Dit zijn grondstoffen die grotendeels worden gemaakt uit hergebruikt afval. De loods is door Somati Systems voorzien van 7 droge sprinklersystemen, sprinklers die in ‘rust’ geen water bevatten maar dit na maximaal één minuut kunnen lozen. Het totaal van 7 systemen in de loods, bevat ongeveer 800 sprinklerkoppen. Door het hoge brandrisico van de inhoud van de loods zijn de daknetten voorzien van een extreem groot sprinklersysteem met alleen al 400 sprinklerkoppen.

 

De droge sprinklersystemen die Somati Systems eerder al op locaties van VanHeede installeerde, functioneerden naar alle tevredenheid. Voor de nieuwe loods deed VanHeede daarom ook een beroep op Somati Systems, die tijdens het ontwerp en de bouw van de loods al over passende brandbeveiliging kon meedenken en adviseren. Somati Systems was in staat om ook voor dit speciale object een passende en technische gespecialiseerde brandbeveiligingsoplossing te leveren, waardoor de loods optimaal tegen brand is beveiligd.