Studiedag Watermist 19 mei 2016: een terugblik

Somati Systems is uw partner voor oplossingen en systemen binnen brandveiligheid. Naast branddetectie, blussystemen met gas en security bieden we ook blussystemen op basis van water aan.

Naast het populaire sprinklersysteem hebben we ook het, nog voor velen ‘on’gekende, watermistsysteem. Dit systeem verwerft meer en meer zijn plaats in de wereld van brandbeveiliging. Andere blussystemen op basis van water worden soms geconfronteerd met problemen waar watermist een oplossing biedt.

Daar dit een nog vrij ‘on’gekend systeem is organiseerden we afgelopen donderdag (19 mei 2016) een studiedag rond dit thema. Dit deden we in samenwerking met Fogtec, onze vaste partner voor watermistsystemen.

Bernard Temmerman

Een eerste kennismaking met watermist

Tijdens het eerste gedeelte werd er een uitgebreide introductie gegeven van het systeem. Enerzijds werd het principe en de opbouw van het systeem toegelicht, anderzijds toonden we enkele voordelen aan alsook vergelijking met andere systemen op basis van water.

Dit gedeelte werd gepresenteerd door dhr. Bernard Temmerman, Product Manager Watermist bij Somati Systems.

Cases en toepassingsgebieden van het watermistsysteem

Het tweede gedeelte bestond uit een resem cases in verschillende toepassingsgebieden.

Dit werd gepresenteerd door dhr. Ruediger Kopp, General Manager / Product Manager bij Fogtec.

 

Kon u niet aanwezig zijn op deze studiedag en wil u meer info over dit systeem, aarzel dan niet om ons te contacteren via studiedagen@somatisystems.be