Brandbeveiliging bij IOK Afvalbeheer op basis van ‘video rookdetectie’ 17

Brandbeveiliging bij IOK Afvalbeheer op basis van ‘video rookdetectie’

IOK Afvalbeheer verzorgt een geïntegreerde afvalbehandeling in 29 Kempense gemeenten. Hun focus ligt op het vermijden van afval, en op duurzaam materiaalbeheer. IOK wil de aangesloten gemeentebesturen ondersteunen op het vlak van industrieel en sociaal grondbeleid. Hun doel is om een verlengd lokaal bestuur te vormen rond intercommunale milieudienst, veiligheid en welzijn op het werk, juridisch advies, ruimtelijke planning en technische dienstverlening.

Dankzij de videodetectie van Somati kunnen werknemers van IOK potentiële brandhaarden snel herkennen en gepast reageren.

Het resultaat

Dankzij de video detectie kan IOK een beginnende brandhaard vroegtijdig detecteren. Door die snelle detectie en in functie van de waarnemingen, kan onze klant dan de gepaste actie ondernemen. Een bulldozer kan bijvoorbeeld de rokende massa gecontroleerd naar een daarvoor voorziene zone in de buitenlucht brengen. Op die manier wordt het risico weggenomen uit de loods.

IOK Afvalbeheer beschikt in Merksplas vandaag dus over een beveiligde loods met een functionele branddetectie en een betrouwbaar brandalarmsysteem.

Wij maakten gebruik van