Hoogwaardige branddetectie- en watermistblusinstallatie als brandbeveiliging voor de legendarische Skyhall in Brussels Airport. 2

Hoogwaardige branddetectie- en watermistblusinstallatie als brandbeveiliging voor de legendarische Skyhall in Brussels Airport

Sinds de ingebruikname van de nieuwe pier A in 2002, verloor de Skyhall haar oorspronkelijke functie. Brussels Airport besliste later om dit mooie gebouw voortaan als een unieke evenementenhal nieuw leven in te blazen.

Somati Systems is bekend met de laatste nieuwe technologieën, waardoor het kan meedenken om atypische situaties te transformeren naar een brandveilige omgeving.

Onze aanpak

We analyseerden het risico en bepaalden de eisen waaraan de installatie moest voldoen. Het is bovenal belangrijk om brand vroegtijdig te kunnen detecteren en zo snel mogelijk de structuur te koelen met een minimum aan watergewicht. Omdat de montage-omgeving weinig toegankelijk is, beslisten we om het grootste deel van de installatie op grondniveau in de nieuwe dakplaat te monteren. Eenmaal gelift, installeerden gespecialiseerde monteurs op een veilige manier de koppelingen. Dankzij een strakke planning en een gecoördineerde aanpak konden we de gekeurde installatie eind 2019 opleveren.