Vervanging en uitbreiding van blusschuim- en besturingsinstallatie bij Kaneka

Vervanging en uitbreiding van blusschuim- en besturingsinstallatie bij Kaneka

Kaneka Belgium NV is een toonaangevend technologie gedreven chemisch bedrijf. Kaneka België heeft activiteiten in diverse functionele en geschuimde kunststofoplossingen, waarbij speciale materialen worden ontwikkeld en geproduceerd voor toepassingen in de industrie, de automobielsector, de bouw- en constructiesector, de verpakkingssector, de consumentenmarkt, de doe-het-zelfsector en de woonsector.

Voorstudie

Wij hebben op basis van de aanwezige chemicaliën en de opstelling van de tankparken  een nieuw concept voorgesteld en doorgenomen met de veiligheidsdiensten. Dit concept heeft rekening gehouden met duurzaamheid, het veilig kunnen bereiken van de installaties in geval van een incident alsook het volautomatisch kunnen besturen vanuit de controlekamer. Daar we een ANPI gecertificeerd FoamTronic schuimmenginstallatie met druktank in het concept voorzien hebben, kan de schuimmenginstallatie beproeft worden zonder dat er een afvalstroom gecreëerd wordt.

Ontwerp en realisatie

De gehele installatie werd ontworpen in een 3D-omgeving zodat het nieuwe leidingwerk en kabeltrajecten samen met de procesinstallatie in één model zit. De nieuwe blusschuiminstallatie werd opgebouwd en gecertificeerd alvorens de oudere installatie verwijderd werd.

Voor de bewaking en aansturing van de installaties hebben we gebruik gemaakt van een FM-approved
Det-Tronics besturingssysteem. Dit type Fire & Gas controller is aantoonbaar gecertificeerd om blussystemen aan te sturen en heeft heel wat communicatie mogelijkheden. Binnen dit project werd een drukknoppenpaneel voorzien in de controlekamer en werd een integratie in het proces- visualisatiesysteem voorzien.

Neem contact met ons op

Contact