Aspiratiedetectie

Een aspiratiedetectiesysteem of rookaanzuigsysteem is een ultragevoelig branddetectiesysteem dat brand in een uiterst vroeg stadium detecteert. Het systeem controleert de lucht continu op de aanwezigheid van rook door luchtmonsters  aan te zuigen via een leidingnetwerk. In de detectie-eenheid passeert het luchtmonster eerst een synthetische twee-fasen filter die stofdeeltjes en andere vervuiling verwijdert. Vervolgens wordt het luchtmonster in de detectiekamer door een laserlichtbron getest op de aanwezigheid van rookdeeltjes.

Dankzij deze technologie merken aspiratiedetectiesystemen een brand tot duizend keer sneller op dan conventionele rooktetectors. Zo kan er sneller worden ingegrepen waardoor schade beperkt of vermeden wordt.

Aspiratiesystemen bestaan in verschillende mate van gevoeligheid:

  • Normale gevoeligheid of Aspiration Smoke Detection (ASD) is bestemd voor situaties waar klassieke rookdetectors moeilijk toe te passen of ongewenst zijn. Het ASD-aspiratiesysteem werkt op basis van optische detectie en maakt gebruik van conventionele rookmelders.
  • Hoge gevoeligheid of High Sensitive Smoke Detection (HSSD) is bestemd voor situaties waarin de kans op ongewenste alarmen tot een absoluut minimum beperkt moet worden. De gevoeligheid is tot 1.000 maal hoger in te stellen dan bij een conventionele rookmelder. Zo wordt brand in een zeer vroeg stadium gedetecteerd en kan er tijdig ingegrepen worden om gevolgschade tot een minimum te beperken.
  • Productgroep Detectie- en evacuatiesysteem
  • Productfamilie Detectie

Is dit het systeem dat u nodig heeft?

Vraag offerte aan