Blusschuimsysteem

Een blusschuimsysteem bestrijdt een brand snel en effectief en biedt daarmee de optimale bescherming voor mens en omgeving. Bovendien is het ook preventief inzetbaar om (her)ontsteking van vuurhaarden te voorkomen.

Dankzij de verhoogde bluskracht, het flexibel systeemontwerp en de lage onderhoudskost is een blusschuimsysteem een uitstekende keuze in verschillende uiteenlopende omgevingen.

Waar maakt een blusschuimsysteem het verschil?

Blusschuimsystemen zijn uiterst geschikt voor de bestrijding van vloeistofbranden en voor het afdekken van vloeistoffen om (her)ontsteking te voorkomen. Ook voor het blussen van brandende vaste stoffen is een blusschuimsysteem de ideale oplossing. Het kan ook ingezet worden om branden van bv. LNG en LPG preventief af te dekken of in te dammen.

Blusschuimsystemen worden voornamelijk toegepast in de chemische en petrochemische industrie, de procesindustrie, op- en overslagbedrijven, vliegvelden, helidecks, tankopslag, laad- en losgebieden voor schepen, treinen etc.

Er zijn verschillende types van blusschuim: zwaar-, middel- en lichtschuim. Afhankelijk van de te blussen brandstof en de optimale brandbestrijding van het object wordt het juiste type schuimconcentraat gekozen, in combinatie met andere systeemcomponenten.

Bij het systeemontwerp wordt ook rekening gehouden met het milieu, de aankoop- en onderhoudskosten, de eisen, voorschriften en normen, de technische mogelijkheden, etc.

  • Productgroep Blusschuim systeem
  • Productfamilie Blusschuim
  • Blusmiddel Schuim

Is dit het systeem dat u nodig heeft?

Vraag offerte aan