Somati Systems
blusschuiminstallaties voor magazijnen met opslag van gevaarlijke goederen 2 1280x720
Blusschuiminstallaties voor magazijnen met opslag van gevaarlijke goederen

Blusschuiminstallaties voor magazijnen met opslag van gevaarlijke goederen

Blusschuiminstallaties voor magazijnen met opslag van gevaarlijke goederen

In magazijnen waar men brandbare vloeistoffen opslaat zijn blusinstallaties met toevoeging van blusschuimconcentraat noodzakelijk.

Zowel de NFPA als de EN13565 schrijven een sterk testbeleid voor. Enkel op deze manier kan er gegarandeerd worden dat uw installatie correct werkt. Het testen van bijvoorbeeld mechanische mengers is een complex en duur gebeuren. Met dit type menginstallatie is het noodzakelijk om daadwerkelijk water en blusschuimconcentraat te vermengen.

Daar blusschuimconcentraten veelal PFAS bevatten is de verwerking van het gevormde water-schuim mengsel niet

eenvoudig. De kostprijs voor de verwerking van het water-schuim mengsel is reeds enorm gestegen en naar verwachting zal deze verder stijgen daar de milieu normering steeds strengere eisen stelt.

Voor deze problematiek kunnen wij uw installatie aanpassen met onze FoamTronic oplossing waarna de uit te voeren testen eenvoudig en betaalbaar worden. Bovendien is er niet langer sprake van afvoeren van water-schuim mengsel

TRANSITIE NAAR FLUORVRIJ BLUSSCHUIM

Nu er steeds meer bekend is over de schadelijke effecten voor het milieu, zal de productie en het gebruik van PFAS houdend blusschuim in Europa uit gefaseerd worden. Op termijn mag alleen nog F3 blusschuimconcentraat (Fluorine Free Foam) gebruikt worden. Dit F3-schuim heeft over het algemeen een hogere viscositeit dan fluorhoudend schuim. Dit heeft belangrijke gevolgen voor de werking van uw installatie.

Met de modernisatie van uw installatie door middel van het FoamTronic systeem met het druktank systeem is uw installatie klaar voor de toekomst. Deze oplossing zal ook de F3 schuimen correct kunnen vermengen daar waar uw bestaande installatie dit in vele gevallen nog niet kan.

foamtronic 11 600x410

Kenmerken foamtronic

  • ANPI gecertificeerd
  • Future proof oplossing
  • Geen mengtesten noodzakelijk
  • Lagere onderhoudskosten