home 6 1280x720 v2
Brand voorkomen bij de tekentafel

Brand voorkomen bij de tekentafel

Brand voorkomen bij de tekentafel

Somati Systems weet alles van brandhaarden en hoe ze de kop in te drukken. Zij is actief in de b2b-sector met op maat gemaakte branddetectie-, sprinkler-, blusgas-,  blusschuim- en watermistsystemen.

Tal van bedrijven uit veelzijdige sectoren behoren tot haar klanten. Denk aan de zware industrie, productiebedrijven, datacentra, chemische bedrijven, ziekenhuizen, residentiële hoogbouw, winkelruimtes en parkeergarages.

“Het onderhoud blijft een essentiële factor om de betrouwbaarheid van de brandbeveiligingssystemen te waarborgen”

Somati Systems voorziet haar klanten van een uitgebreid dienstenpakket: ontwerp, plaatsing, onderhoud volgens de normeringen om de betrouwbaarheid van de brandbeveiligingssystemen te waarborgen en aanpassingen aan de bestaande installaties.

Dit laatste is niet onbelangrijk, want geregeld past de klant na enkele jaren de indeling van zijn gebouwen aan, zonder stil te staan bij de implicaties ervan op de brandveiligheid.

Doeltreffend in het ontwerp

Het liefst wordt Somati Systems, als volwaardige partner, al van bij de tekentafel bij een bouwconcept betrokken.

GEZOCHT: TECHNISCH GESCHOOLDE PROFIELEN

Somati Systems heeft 140 medewerkers (arbeiders en bedienden) en is voortdurend op zoek naar nieuwe talenten om te kunnen blijven groeien. Meer bepaald naar technisch geschoolde profielen op alle mogelijke niveau’s: van BSO-afgestudeerden tot ingenieurs. De markt van de brandbeveiliging is dan ook sterk groeiend, met in de afgelopen jaren een explosieve toename aan datacentra.

Ontdek hier onze vacatures!

NIEUWE TECHNOLOGIEËN

Naast de geïntegreerde sprinklerleidingen in beton, is Somati Systems voorloper in de toepassing van tal van nieuwe interessante ontwikkelingen: de Video Fire Detection met onderscheidend vermogen, optische glasvezeldetectie, remote toepassingen en het gebruik van watermist wat de noodzakelijke hoeveelheid sproeiwater aanzienlijk vermindert.

Wanneer er nog té veel onbekende factoren zijn om een doeltreffend systeem voor te stellen, neemt Somati Systems ‘on site’ de te beveiligen gebouwen onder de loep.

Daardoor wordt de klant beter begeleid bij de keuze van de meest effectieve branddetectie.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!