elektronisch en milieuvriendelijk schuimbijmengsysteem voor sioen 2 1920x1080 1
ELEKTRONISCH EN MILIEUVRIENDELIJK SCHUIMBIJMENGSYSTEEM VOOR SIOEN

ELEKTRONISCH EN MILIEUVRIENDELIJK SCHUIMBIJMENGSYSTEEM VOOR SIOEN

Sioen Chemicals is een wereldspeler gespecialiseerd in additieven voor de verfindustrie. Tijdens de bouw van een nieuw magazijn op hun site in Bornem, volgden ze het advies van Somati Systems en kozen ze voor een duurzaam en elektronisch mengsysteem voor schuim.

elektronisch en milieuvriendelijk schuimbijmengsysteem voor sioen 3 600x410
De uitdaging

Wanneer ontvlambare materialen zoals vernis, inkt of andere verfadditieven vuur vatten, activeert zich een systeem dat schuim toevoegt aan het bluswater. Sioen (EMB) in Bornem beschikte over een bestaand schuimsysteem met vaste, manuele mengers. Die mengers waren moeilijk te regelen. Voor de brandveiligheid van het nieuwe magazijn zouden ze bovendien een aparte menger moeten installeren.

"TESTEN ZONDER SCHUIMVERBRUIK VERMINDERT ONZE IMPACT OP HET MILIEU. HET ELEKTRONISCHE SYSTEEM WORDT IN DE BESTAANDE SYSTEMEN INGEBOUWD, WAARDOOR WE GEEN FUNCTIONEREND MATERIAAL MOETEN VERVANGEN."

elektronisch en milieuvriendelijk schuimbijmengsysteem voor sioen 600x410 v2
Onze aanpak

Onderhoudstechnici van Somati Systems identificeerden een voordelige oplossing die Sioen op lange termijn geld en tijd zou opleveren. Ze schakelden andere afdelingen in om het schuimmengsysteem aan te pakken. De oplossing, de elektronische schuimmenger FoamTronic, liet Sioen toe om het bestaande schuim te gebruiken en de verschillende gebouwen op de site aan te sluiten op één schuimmengsysteem. De bladdertank kreeg met andere woorden een upgrade doordat de elektronische menger ertussen werd geplaatst.

HET RESULTAAT

Door in te gaan op de oplossing van Somati Systems is Sioen Chemicals nu één van de eerste bedrijven die inzien dat deze investering op lange termijn een pak opbrengt. FoamTronic wapent hen voor een toekomst waarin milieubewustzijn, ook op het vlak van brandbeveiliging, steeds meer aan belang zal winnen.