esthetische sprinklerinstallatie voor hoogbouw nieuw zuid antwerpen
ESTHETISCHE SPRINKLERINSTALLATIE VOOR HOOGBOUW NIEUW ZUID ANTWERPEN

ESTHETISCHE SPRINKLERINSTALLATIE VOOR HOOGBOUW NIEUW ZUID ANTWERPEN

Nieuw Zuid is de projectnaam voor de nieuwe woon- , werk– , en leefwijk in Antwerpen die aansluit op de stad en uitziet op de Schelde.

NEEM CONTACT OP

Nieuw Zuid is de projectnaam voor de nieuwe woon- , werk– , en leefwijk in Antwerpen die aansluit op de stad en uitziet op de Schelde. Met ongeveer 2.000 nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen en een groot park zal Nieuw Zuid niet enkel anticiperen op het huidige tekort aan groen en openbare voorzieningen in de buurt, maar ook op de verwachte bevolking aangroei in de komende 15 jaar.

esthetische sprinklerinstallatie voor hoogbouw nieuw zuid antwerpen 6 600x410
UITDAGING

Esthetisch sprinklers monteren

Het is een relatief nieuw fenomeen op de Belgische markt: woon- en werktorens, hoger dan 50 meter, met een strakke binnenafwerking. In dit type luxueuze torengebouwen, zijn klassieke opbouw sprinklerinstallaties uit den boze.

De investeerder ging daarom op zoek naar een out-of-the box oplossing. Het inbouwen van sprinklerinstallaties eist een vakkundige aanpak en verregaand teamwork. Investeerders, architecten, bouwteams en brandbeveiligingsinstallateurs moeten nauw met elkaar samenwerken en communiceren om dit project te doen slagen.

" SOMATI SYSTEMS IS GESPECIALISEERD IN DIT SOORT 'TOREN' TOEPASSING. DIT IS DE REDEN DAT DE KLANT VOOR ONS HEEFT GEKOZEN. "

MARK STOOP, SALES MANAGER

ONZE AANPAK: SPECIALISME EN OUT OF THE BOX

Bij een esthetische sprinklerinstallatie wordt reeds in de ontwerpfase rekening gehouden met de integratie van de sprinklers. Voor het project “Scheldezicht” gingen we na wat de investeerder exact van ons verwachtte. Vervolgens besloten we, na nauw overleg met de investeerder, waar de verschillende sprinklers geplaatst moesten worden.

Alvorens de sprinklers ingegoten worden in beton, dient een goedkeuring te komen van investeerders, architecten, studiebureaus en

keuringsorganismen. Na die keuring op conformiteit met de sprinklernorm, bepaalden we het leidingstelsel. Dit moet immers gebeuren in functie van de aard van de betonplaat.

Nadien werd beton gegoten en was er geen weg terug. Eens de sprinklerinstallatie zich in beton bevindt, zijn er geen aanpassingen meer mogelijk.

esthetische sprinklerinstallatie voor hoogbouw nieuw zuid antwerpen 7 600x410
RESULTAAT

ESTHETISCH ASPECT

Door het ingieten van verborgen sprinklersystemen in beton, heeft Somati als één van de eersten op de markt een nieuwe techniek toegepast. De installatie voldeed aan het esthetische aspect en de veiligheidsnormen. Het resultaat is een betrouwbare, esthetische brandbeveiligingsinstallatie die voldoet aan de wensen van de klant.

Wordt vervolgd: op termijn plaatsen we een verborgen sprinklersysteem in het eerste houten torengebouw in België.