project engineer branddetectie regio leuven limburg 1920x1080
ONDERHOUD VAN BRANDBEVEILIGING BIJ ZIEKENHUIS NETWERK ANTWERPEN

ONDERHOUD VAN BRANDBEVEILIGING BIJ ZIEKENHUIS NETWERK ANTWERPEN

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) telt naast 3 algemene en 6 gespecialiseerde ziekenhuizen, ook 2 medische centra en een woonzorgcentrum in en rond Antwerpen.

NEEM CONTACT OP

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) telt naast 3 algemene en 6 gespecialiseerde ziekenhuizen, ook 2 medische centra en een woonzorgcentrum in en rond Antwerpen. Met circa 2.500 bedden, is ZNA het grootste Belgische fusieziekenhuis en staat het voor kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg.

onderhoud van brandbeveiliging bij ziekenhuis netwerk antwerpen 2 600x410
DE UITDAGING

Natuurlijk is brandveiligheid in de verschillende gebouwen van groot belang. Door het flexibele gebruik van al die gebouwen, zijn er regelmatig correcties nodig aan de installaties. Wat onmisbaar is? Preventief onderhoud, snelle aanpassingen van kleine installatie-wijzigingen of Short Cycle Works (SCW), en een snel en eenvoudig toezicht op de status van de installatie.

“DE STATUS VAN DE BRANDDETECTIE OP AL ONZE VERSCHILLENDE LOCATIES MOET ALTIJD OVERZICHTELIJK IN KAART GEBRACHT WORDEN. DAARNAAST MOET DE ORGANISATIE NON-STOP OP PUNT STAAN, ZOWEL VOOR BEHEER EN ONDERHOUD, ALS VOOR KLEINE AANPASSINGEN.”

onderhoud van brandbeveiliging bij ziekenhuis netwerk antwerpen 600x410
ONZE AANPAK

Sinds 2013 onderhoudt Somati Systems preventief een keer per jaar de branddetectiesystemen in alle gebouwen van ZNA, op basis van een beheerplan. We testen jaarlijks alle detectiepunten en aangestuurde componenten op hun correcte werking, maar ook op hun weergave in de centrale en in het visualisatiepakket.

Zijn er aanpassingen nodig? Dan voeren we die meteen uit, of worden ze snel aangepakt door onze SCW-afdeling, verantwoordelijk voor onderhoud en kleine wijzigingen.

We organiseren voor- en nabesprekingen waarin we alle uitgevoerde werken en opmerkingen bespreken met ZNA, en vervolgacties inplannen.

HET RESULTAAT

Elk jaar bespreekt ZNA in een interne business review meeting de samenwerkingen en KPI’s (Key Performance Indicators) van de afgelopen periode. Ook in 2019 kreeg Somati Systems van ZNA een mooie 100%-score voor het waarborgen en up-to-date houden van de brandveiligheid in haar gebouwen.