keuring 3 v2
PERIODIEK ONDERHOUD OP DE BRANDDETECTIE- EN BLUSINSTALLATIES WAARBORGT DE BRANDVEILIGHEID

PERIODIEK ONDERHOUD OP DE BRANDDETECTIE- EN BLUSINSTALLATIES WAARBORGT DE BRANDVEILIGHEID

De twee vestigingen van chemieconcern LANXESS produceren in het Antwerpse havengebied rubberchemicaliën, caprolactam en polyamide.

NEEM CONTACT OP

De twee vestigingen van chemieconcern LANXESS produceren in het Antwerpse havengebied rubberchemicaliën, caprolactam en polyamide. Omdat deze basisstoffen in tal van eindproducten verwerkt worden, moeten ze absoluut op tijd geleverd worden. Bij LANXESS is productiecontinuïteit dan ook cruciaal.

uitbreiding noord natie terminal met een volledig brandveiligheidsconcept 2 600x410
LANXESS' UITDAGING

LANXESS wil eventuele “downtime” zoveel mogelijk beperken, en zocht daarvoor een service partner met kennis van de technieken eigen aan een technische plant. Dankzij de samenwerking met Somati Systems blijft de brandbeveiliging uiterst operationeel, ook in een kritische productie-omgeving met strenge veiligheidseisen.

tank terminals 5
ONZE AANPAK

VERZORGING MET DE JUISTE KENNIS.

Wij bespreken en verzamelen alle informatie over de bedrijfsprocedures, de aanwezige technieken, de veiligheidseisen (VCA-P), de praktische werking van het bedrijf en de mogelijke samenwerking. Die vertalen we dan in een onderhoudsvoorstel.

Heel belangrijk in het voorstel voor LANXESS, was onze beschikbaarheid en de begrenzing van bepaalde verantwoordelijkheden. Op basis hiervan sloot LANXESS een omnium onderhoudscontract af met Somati Systems. Aan de hand van een jaarplanning volgen wij de brandbeveiliging 24/7 op in hun kritische productie-omgeving, en garanderen we daardoor een maximale continuïteit in de productie.

“SINDS HAAR OPRICHTING IN 2012 ONTWIKKELDE SOMATI SYSTEMS ZICH TOT DE IDEALE SERVICE PARTNER, DANKZIJ HAAR ERVARINGEN MET EN KENNIS VAN BRANDBEVEILIGINGSTECHNIEKEN.”

JIM DE BACKER – SERVICE MANAGER

HET RESULTAAT: ONTZORGING WERKING BRANDBEVEILIGINGSINSTALLATIES.

Dankzij de samenwerking met onze CVO-gecertificeerde klantrelatiebeheerder, beschikt LANXESS over een uitvoerend partnership op de site.

In de praktijk moet LANXESS zelf instaan voor een minimale opvolging, terwijl een partner ter plekke alle vergunningen aanvraagt en onderhoudsrapporten en adviezen aflevert. Als klant hoeft LANXESS zich dus nooit zorgen te maken over de werking van de brandbeveiligingsinstallaties.