• Blog
  • Blusschuim
  • Brandbeveiliging
  • Fire safety
  • Foamtronic
  • Tank terminals

Blusschuimsysteem testen zonder concentraat met de foamtronic

  • 19 november 2019
  • Tom Weyns

Om aan de norm te voldoen moet de werking van een blusschuimsysteem jaarlijks worden getest, dit wordt gedaan met een live test. De test zorgt voor een groot verbruik van blusschuimconcentraat. Dit is belastend voor het milieu, maar ook kostbaar voor de klant. Het schuim moet worden opgevangen, afgevoerd en op de juiste manier verwerkt.

Milieubescherming en kostenbesparing was onze drive voor de ontwikkeling van het schuimmengsysteem: FoamTronic.

foamtronic 11 1024x576

ELEKTRONISCH SCHUIMMENGSYSTEEM

De FoamTronic is een elektronisch schuimmengsysteem dat water en blusschuimconcentraat nauwkeurig mengt. De grote nauwkeurigheid van het mengsysteem zorgt ervoor dat de schuimvoorraad beperkt kan blijven. FoamTronic is beschikbaar variërende debieten, van 150 liter per minuut tot 450.000 liter per minuut.

Het grote voordeel van de FoamTronic is de mogelijkheid om de prestaties van het blusschuimsysteem te testen zonder blusschuimconcentraat en water met elkaar te vermengen. Er wordt geen afvalwater geproduceerd en het milieu niet onnodig belast. Daarnaast wordt onnodig verbruik van blusschuimconcentraat voorkomen en worden kosten bespaart.

DRUKVERLIES

In de waterleiding wordt er een debietmeter ingebouwd waardoor er geen drukverlies optreedt. De bluswaterleidingen kunnen daardoor in veel gevallen kleiner (in diameter) uitgevoerd worden.

ZELFDIAGNOSE EN DATALOGGING

Het besturingssysteem, dat speciaal voor FoamTronic is ontwikkeld, registreert alle waarden, testen en meldingen. Elk onderdeel van de FoamTronic zendt signalen naar het besturingssysteem en voert zelfdiagnose uit. De werking van de debietregelklep wordt automatisch getest. Deze gegevens zijn te volgen en terug te vinden via een gebruikersvriendelijke interface.

TOEPASSING

De FoamTronic-kast is ontworpen voor de meest veeleisende omgevingen en weersomstandigheden. De kast is gemaakt van roestvrijstaal en voorzien van een poedercoat, zodat deze maximaal beschermd is tegen corrosie. Er zijn extra opties beschikbaar, zoals kastverwarming en isolatie.

Het is mogelijk om de FoamTronic te integreren in nieuwe en bestaande blusschuimsystemen.

BEKIJK DE VIDEO OF LEES MEER OVER DE FOAMTRONIC

FoamTronic heette voorheen SmartMix.

Deel dit artikel