Esthetische sprinklerinstallatie voor hoogbouw Nieuw Zuid Antwerpen 2

Esthetische sprinklerinstallatie voor hoogbouw Nieuw Zuid Antwerpen

Nieuw Zuid is de projectnaam voor de nieuwe woon- , werk– , en leefwijk in Antwerpen die aansluit op de stad en uitziet op de Schelde. Met ongeveer 2.000 nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen en een groot park zal Nieuw Zuid niet enkel anticiperen op het huidige tekort aan groen en openbare voorzieningen in de buurt, maar ook op de verwachte bevolking aangroei in de komende 15 jaar.

Somati Systems is gespecialiseerd in dit soort “toren” toepassing. Dit is de reden dat de klant voor ons heeft gekozen.

Mark Stoop, Sales Manager

Onze aanpak: specialisme en out of the box

Bij een esthetische sprinklerinstallatie wordt reeds in de ontwerpfase rekening gehouden met de integratie van de sprinklers. Voor het project “Scheldezicht” gingen we na wat de investeerder exact van ons verwachtte. Vervolgens besloten we, na nauw overleg met de investeerder, waar de verschillende sprinklers geplaatst moesten worden.

Alvorens de sprinklers ingegoten worden in beton, dient een goedkeuring te komen van investeerders, architecten, studiebureaus en keuringsorganismen. Na die keuring op conformiteit met de sprinklernorm, bepaalden we het leidingstelsel. Dit moet immers gebeuren in functie van de aard van de betonplaat.

Nadien werd beton gegoten en was er geen weg terug. Eens de sprinklerinstallatie zich in beton bevindt, zijn er geen aanpassingen meer mogelijk.

Wij maakten gebruik van