Studiedag - de systemen achter uw brandbeveiliging

Studiedag - de systemen achter uw brandbeveiliging

Al bijna een halve eeuw beschermt Somati Systems mensen en goederen tegen brand. Omdat brandbeveiliging een zaak is van iedereen, vinden we het ook onze plicht om u te blijven informeren over de nieuwigheden in de sector.

Tijdens onze studiedag begin november geven we u graag een blik op zes nieuwe technologieën om uw brandbeveiliging te optimaliseren. Dit alles vindt plaats op 5 november in ICC Gent.

Het programma in de voormiddag en de namiddag is identiek, u kiest dus zelf welk moment u het beste uitkomt en welke twee sessies u het interessantst vindt. Tussen 12u en 12u45 is er lunch voorzien.

Meer uitleg over de systemen dewelke aan bod komen:

hogedruk watermistsysteem 2 600x410
Fogtec

Hogedruk watermist

Samen met FOGTEC beveiligt Somati Systems al ruim tien jaar gebouwen met systemen voor hogedruk watermist. Die systemen werken met een druk van meer dan 60 bar. Daardoor blussen ze branden zo effectief mogelijk met zo min mogelijk water en beperken ze zo de waterschade. FOGTEC geeft u meer inzicht in deze oplossing, aan de hand van cases van over de hele wereld.

Deze sessie wordt in het Engels gegeven en kan u bijwonen om 9u of om 12u45

programma systemendag somati systems 4 600x410
Vid firekill

Lagedruk watermist

Niet enkel hoge druk heeft zijn voordelen, ook lagedruk watermist speelt een belangrijke rol in brandbeveiliging. Maar wat zijn de verschillende standaarden en strategieën voor lokale bescherming met deze vorm van watermist? Onze partner VID FireKill legt het u haarfijn uit.

Deze sessie wordt in het Engels gegeven en kan u bijwonen om 9u of om 12u45

programma systemendag somati systems 5 600x410
Araani

Videorookdetectie

Araani, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in Video Smoke Detection, lanceerde begin 2019 SmokeCatcher Certified. Deze intelligente rookdetectiecamera detecteert rook vanop afstand en verifieert dat onmiddellijk via lokaal beeldmateriaal. Araani legt aan de hand van praktijkcases de werking en integratie van deze gloednieuwe innovatie uit.

Deze sessie wordt in het Nederlands gegeven en kan u bijwonen om 9u of om 12u45

programma systemendag somati systems 7 600x410
Somati systems

Automatisch schuimmengsysteem

Deze oplossing bewijst steeds meer zijn waarde voor brandveiligheid, maar is voor velen toch nog een onbekende. Tijd om daar iets aan te doen! Welke types blusschuim zijn er en hoe zitten de wetgeving en normering bij schuimsystemen in mekaar? Welke Europese wetgeving staat er aan te komen en welke impact heeft dit op uw installaties? Is fluor vrij schuim overal toepasbaar? Het zijn maar enkele vragen waar onze eigen schuimspecialist Tom Weyns u een antwoord op geeft.

Deze sessie wordt in het Nederlands gegeven en kan u bijwonen om 10u45 of om 14u.

programma systemendag somati systems 8 600x410
Schneider

Fdp branddetectiecentrale (fire expert)

Dankzij de online applicatie “EcoStruxture Fire Expert” monitort u de status van uw brandveiligheid op ieder moment van de dag vanop uw smartphone of tablet. Zelfs als uw branddetectie alarm slaat, kan u meteen alle nodige actie ondernemen, waar u ook bent. Deze nieuwe meldcentrale is bovendien volledig compatibel met uw bestaande Fx3net-systeem. Alle verdere info over deze met een ‘Red Dot Award Product Design 2019’ bekroonde oplossing krijgt u van toegelicht via onze partner Schneider.

Deze sessie wordt in het Engels gegeven en kan u bijwonen om 10u45 of om 14u.

programma systemendag somati systems 2 600x410
Ap sensing

Lineaire detectie via glasvezel

Een woekerende brand kan vernietigend zijn, maar gelukkig is er de AP Sensing DTS-oplossing. Die detecteert hitte lineair via glasvezel, en dat onder de meest extreme omstandigheden (het weerstaat onder andere hitte, wind en vuil). AP Sensing legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Deze sessie wordt in het Engels gegeven en kan u bijwonen om 10u45 of om 14u.

INSCHRIJVEN?

Om alles vlot te laten verlopen, is het aantal deelnemers per sessie beperkt tot 20 en vragen we u om u voor 25 oktober in te schrijven via dit formulier. Wij sturen u dan nog een officiële bevestiging via mail.

Vragen of opmerkingen? Contacteer ons gerust via [email protected] of via +32 (0) 53 83 32 32.

Hopelijk tot dan !

Benny De Leener – General Manager Somati Systems