Somati Systems

Clearview

Opslagtanks met een drijvend dak worden meestal voorzien van een branddetectie systeem. De beweging van het intern drijvende dak veroorzaakt soms problemen met de interne bekabeling. Deze is moeilijk te bereiken waardoor het branddetectiesysteem lange tijd niet beschikbaar is.

Voor opslagtanks met een vast dak en een intern drijvend dak heeft Saval ClearView ontwikkeld. Met deze oplossing wordt alle apparatuur en bekabeling extern geïnstalleerd.

Schermafbeelding 2024 02 02 112458
Functie

Clearview-glas

Tijdens onderhouds- of herstelwerkzaamheden kan de tank in dienst blijven, zelfs wanneer de detector wordt gedemonteerd. Dit is mogelijk omdat het ClearView-glas voor gasdichte afdichting zorgt waardoor er geen gevaarlijke dampen vrijkomen. Het doorzichtige glas zorgt voor de scheiding tussen de ATEX-zone 0 in de tank en de buitenlucht, zodat de tank gesloten blijft.

Schermafbeelding 2024 02 02 111705
Werking

Det-tronics vlamdetectoren

ClearView is speciaal ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met multi spectrum Det-Tronics vlamdetectoren. Dit is een veelzijdige en betrouwbare detector. Deze heeft een zeer snelle reactietijd voor de kleinste branden en is zeer ongevoelig voor ongewenst alarmen. Deze detector biedt een groot dekkingsgebied waardoor het een economische keuze is.

TOEPASSING

Een set van 3 vlamdetectoren is nodig op elke opslagtank. Deze worden geïnstalleerd met een verdeling van 120° rondom het tankdak. De maximale afstand tussen de detector en de brand wordt bereikt wanneer de tank bijna leeg is. Een brand van 120 cm x 30 cm in de schuimdam wordt als aanvaardbaar beschouwd. Dit resulteert in een maximaal detectiebereik van 90 meter, wanneer bijvoorbeeld diesel wordt gebruikt.

De maximale detectieafstand voor andere brandstoffen bedraagt:

  • Heptaan 136 meters;
  • Isopropanol 61 meters;
  • Ethanol 108 meters;
  • Methanol 77 meters  

SYSTEEM COMPONENTEN

  • Multi-spectrum infrarood vlamdetector die branden van lichte tot zware koolwaterstofbrandstoffen detecteert (3 vlamdetectoren om het volledige tankoppervlak te dekken);
  • Verbindingsset daktank, de interface tussen detector en tankdak;
  • Los verkrijgbare verwisselbare glas module.

Dakzijde interface ontwerpplan (dak aanpassing in klantlevering).

Is dit het systeem dat u nodig heeft?

Vraag offerte aan

Is dit het systeem dat u zoekt?
Vraag een offerte aan