Clearview

Opslagtanks met een drijvend dak worden meestal voorzien van een branddetectie systeem. De beweging van het intern drijvende dak veroorzaakt soms problemen met de interne bekabeling. Deze is moeilijk te bereiken waardoor het branddetectiesysteem lange tijd niet beschikbaar is.

Voor opslagtanks met een vast dak en een intern drijvend dak heeft Saval ClearView ontwikkeld. Met deze oplossing wordt alle apparatuur en bekabeling extern geïnstalleerd.

Toepassing

Een set van 3 vlamdetectoren is nodig op elke opslagtank. Deze worden geïnstalleerd met een verdeling van 120° rondom het tankdak. De maximale afstand tussen de detector en de brand wordt bereikt wanneer de tank bijna leeg is. Een brand van 120 cm x 30 cm in de schuimdam wordt als aanvaardbaar beschouwd. Dit resulteert in een maximaal detectiebereik van 90 meter, wanneer bijvoorbeeld diesel wordt gebruikt.

De maximale detectieafstand voor andere brandstoffen bedraagt:
+ Heptaan 136 meters
+ Isopropanol 61 meters
+ Ethanol 108 meters
+ Methanol 77 meters

 

Systeem componenten

+ Multi-spectrum infrarood vlamdetector die branden van lichte tot zware koolwaterstofbrandstoffen detecteert (3 vlamdetectoren om het volledige tankoppervlak te dekken).
+ Verbindingsset daktank, de interface tussen detector en tankdak.
+ Los verkrijgbare verwisselbare glas module.

Dakzijde interface ontwerpplan (dak aanpassing in klantlevering).

  • Productgroep Special
  • Productfamilie Detectie
  • Artikelnummer 7434.014
  • Materiaal Aluminium
  • Afmetingen Ø 324mm x 277mm

Ook toegepast in deze sectoren

Is dit het systeem dat u nodig heeft?

Vraag offerte aan