Somati Systems
Schermafbeelding 2024 02 02 095228
Foamtronic VFD systeem

Foamtronic VFD systeem

De FoamTronic VFD is een elektronisch schuimmengsysteem dat blusschuimconcentraat en water nauwkeurig mengt op basis van de werkelijke bluswaterbehoefte van het systeem.

De FoamTronic VFD kan gebruikt worden voor een brede range schuimsystemen.

Schermafbeelding 2024 02 02 095447

Voordelen foamtronic VFD

 • UL gekeurde schuimpomp;
 • Voldoet aan NFPA11;
 • Plug & play;
 • Systeemtest zonder water en schuim te mengen;
 • Geen drukverlies in bluswaterleiding;
 • Geschikt voor alle soorten blusschuimconcentraat.
Schermafbeelding 2024 02 02 095228

Testen zonder mengen

Om te voldoen aan de NFPA 11 norm dient de werking van een blusschuimsysteem jaarlijks te worden getest met een live test. Voor deze test wordt een grote hoeveelheid schuimconcentraat gebruikt. Dit is schadelijk voor het milieu, maar ook prijzig voor de eigenaar. Het gaat hier niet alleen om de aanschafwaarde van het schuimconcentraat, maar ook om kosten om het schuim op te gevangen en om op de juiste manier af te voeren (volgens de milieueisen).

Het FoamTronic VFD-systeem voldoet aan NFPA 11 en kan worden getest zonder bluswater en schuimconcentraat te mengen. Het systeem kan worden geleverd als afzonderlijke componenten of zoals hieronder weergegeven.

Nauwkeurige dosering

Het nauwkeurig mengen van concentraat en water wordt bereikt door de bluswater- en schuimconcentraatstromen continue te bewaken. Dit gebeurt doormiddel van elektromagnetische flowmeters en het direct aanpassen van de snelheid van de schuimpomp. De nauwkeurigheid en stabiliteit van het systeem is gebaseerd op de combinatie van speciaal geselecteerde componenten en een uniek besturingssysteem met state-of-the-art logica, speciaal ontwikkeld voor FoamTronic VFD.

Het besturingssysteem registreert alle proceswaarden en meldingen tijdens de werking. Deze zijn beschikbaar via een gebruiksvriendelijke interface.

In vergelijking met een traditionele mechanische schuimmenger, wordt er minder schuim verbruikt dat leidt tot een financieel voordeel voor de eigenaar van het systeem.

Schermafbeelding 2024 02 02 095802

SYSTEEM STARTEN

Het schuimmengsysteem start op basis van gedetecteerd water debiet. Het systeem kan vooraf ingesteld worden op 2 mengverhoudingen doormiddel van een signaal van een externe brandmeldcentrale wordt een van deze geselecteerd en gebruikt.

ZELFDIAGNOSE

De VFD Foamtronic controleert continu:

 • Elektrisch vermogen beschikbaar;
 • Conditie van flowmeters;
 • Conditie van frequentieomvormer;
 • De PLC

SYSTEEM BACK-UP OPTIE

Het systeem heeft de mogelijkheid om met een 2e Foamtronic systeem te communiceren en deze aan te sturen. Hiermee kan de operationele betrouwbaarheid verder worden vergroot.

Systeemcapaciteit

Door de snelheid van de schuimpomp te regelen heeft het systeem een zeer breed regelbereik. Geschikt voor een maximale waterdruk tot 16 bar.

 De onderstaande tabel laat het werkbereik zien volgend het standaardmodel.

De tabel is gebaseerd op de volgende parameters:

 • 16 bar uitlaatdruk;
 • 3% schuim bijmengpercentage op 3,1%

Het getoonde werkgebied is geselecteerd zodat het systeem breed toegepast kan worden.

Het minimum en/of het maximale systeem debiet kan eventueel worden vergroot, wanneer er rekening gehouden kan worden met de specifieke operationele parameters. Neem contact op met je leverancier.

Is dit het systeem dat u nodig heeft?

Vraag offerte aan

Is dit het systeem dat u zoekt?
Vraag een offerte aan